Krónika

Újraindult a forgalom az Árpád hídon

Aceton szivárgott a hídra, befejeződött a műszaki mentés

Újra járható a budapesti Árpád híd Budára vezető oldala, miután a rendőrök kedd délután feloldották a lezárást - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján.

Az Árpád híd Budáról Pestre vezető szakaszán még mindig tart a műszaki mentés, mert kora délután egy kisteherautó tartályából vegyi anyag szivárgott. A gépjárművek egyelőre csak Pestről Budára használhatják a hidat - olvasható a közleményben.A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) Facebook-oldalán közölte: az 1-es villamos már a teljes vonalán jár, a 34-es és a 106-os autóbusz is az eredeti útvonalon közlekedik, de a Népfürdő utca/Árpád híd, illetve a Margitsziget/Árpád híd megállóban nem áll meg. A 26-os autóbusz továbbra sem közlekedik.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, a szivárgást sikerült megszüntetniük a tűzoltóknak, de még tart a műszaki mentés.
Kisdi Máté korábban arról tájékoztatta az MTI-t, hogy lezárták az Árpád hídnak a Népfürdő utca és a Váci út közötti szakaszát kedd délután, miután - egyelőre ismeretlen okból - aceton kezdett szivárogni egy teherautóból.