Krónika

Újabb áldozata van a buszbalesetnek

Nem közölte még a mentőszolgálat, hogy a tragédia miatt függesztették-e fel beosztásából az egyik regionális vezetőjüket

Újabb áldozatot követelt a szombati borsodi buszbaleset, amelynek így már öt halottja van. Az utat szervező cég nem ismeri el felelősségét az ügyben, ugyanakkor kárelőleg kifizetésére tett ajánlatot az érintetteknek.

Ötre emelkedett tegnap a szombaton az M3-as autópályán bekövetkezett buszbaleset halálos áldozatainak száma, miután életét veszítette az a negyvenegy éves nő, akit kedden válságos állapotban szállítottak át Egerből Miskolcra. A tragédia következtében hárman a helyszínen, ketten pedig a kórházban hunytak el. A katasztrófa okát továbbra is vizsgálja a rendőrség, a hatóság halálos közúti tömegszerencsétlenséget okozó gondatlanság vétsége miatt indított büntetőeljárást, amelynek még nincs gyanúsítottja, a nyomozók tanúk és szakértők segítségével igyekeznek rekonstruálni a történteket. Az eddigi adatok szerint a Bécsből hazatérő emeletes buszt egy személyautó előzte meg a végzetes pillanatok előtt, majd többször megpördült a csúszós úton, amikor vissza akart sorolni a jobb oldali sávba, a buszsofőr pedig kitérő manőverbe kezdett, hogy elkerülje az ütközést, de a járműve az oldalára borult. A buszba hamarosan még egy tucat autó szaladt bele, miután vezetőik már nem tudtak megállni a síkos úton.

A bécsi utat szervező debreceni cég bejelentette, hogy félmillió forint kárelőleget ad a balesetben elhunyt utasok családjainak, a sérülteknek pedig százezret. Az utazási iroda ugyanakkor nem ismeri el felelősségét a történtek miatt, és biztosak abban, hogy sofőrjük nem hibázott. A buszvezető könnyebb sérüléseket szenvedett a balesetben, őt tanúként hallgatták meg az ügyben a nyomozók.

Mint arról beszámoltunk, valószínűleg összefügg a történtekkel, hogy az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) vezetője a napokban azonnali hatállyal felfüggesztette a további munkavégzés alól az Észak-magyarországi régió regionális igazgatóját, Breitenbach Gézát, aki elsők között ért a helyszínre, de a hírek szerint nem látta el elvárható módon a feladatát. Lapunk kedden megkérdezte az ügyben az OMSZ-t, de választ azóta sem kaptunk.