Krónika

Új ügyvédje van a Teréz körúti robbantónak, vele már hajlandó együttműködni

Ötödik a sorban

Megvált előző kirendelt védőjétől, Jován Lászlótól és új, ezúttal már ötödik ügyvédje van P. Lászlónak, akit tavaly életfogytiglani fegyházra ítéltek a Fővárosi Törvényszéken – írta a 24.hu.

 Az új, pontosabban régi-új ügyvéd Szikinger István, aki 2017-ben egyszer már ellátta a férfi védelmét, emellett ő az első, akivel P. László hajlandó együttműködni. „Szikinger már be is ment a gyerekhez. A fiam beszélt vele, és már alá is írta neki az erről szóló papírt. Ez azt jelenti, hogy megjött a józan esze, és kezd kitisztulni az agya” – nyilatkozta a lapnak P. László apja. A vád szerint a huszonéves férfi 2016. szeptember 24-én késő este Budapesten, a Teréz körúton egy általa készített és működésbe hozott pokolgéppel életveszélyesen megsebesített két rendőrt, valamint a robbantás után e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, amelyben egymillió eurót követelt. Tavaly szeptemberben első fokon életfogytiglani fegyházra ítélték a férfit. Az ítélet nem jogerős, ugyanis az ügyész szigorításáért, a védelem pedig felmentésért, illetve enyhítésért fellebbezett. A másodfokú tárgyalás kitűzése a nyár végére vagy kora őszre várható.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom