Krónika

Új rendőrautókat kapott a BRFK

A járműveket az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával szerezték be

Összesen 204 új gépjárművet vehetett át illetve vesz át a közeljövőben a Budapesti Rendőr-főkapitányság, a szolgálatba álló autók a kerületi rendőrkapitányságok, a bűnügyi szervek, a közlekedésrendészet és a közrendvédelmi egységek munkáját támogatják.

rendőrautók
Fotó: MTI/Máthé Zoltán 
Bucsek Gábor dandártábornok, budapesti rendőrfőkapitány 52 új jármű hétfői átadásán a BRFK Közrendvédelmi Főosztályának Mosonyi utcai objektumában azt mondta, minden budapesti természetes igénye, hogy biztonságban éljen és nyugalomban tölthesse napjait; a lakosság alapvető elvárása a közrend, a közbiztonság, valamint a bűnügyi munka hatékonyságának növelése, és az, hogy a rendőrség intézkedése nyomán erősödjön a szubjektív biztonságérzet. 

Mint mondta, a bejelentésekre történő szakszerű, gyors reagálás az első lépcső, amelynek során a rendőrség megmérettetik. Ezért 2014 utolsó negyedévétől a kiemelten kezelendő bűncselekmények helyszínein, ahol azonnali intézkedés bevezetése szükséges, illetve ahol a séltett közvetlen kapcsolatba kerül az elkövetővel, egy órán belül meg kell kezdeni a helyszíni intézkedést. Ebben is segítenek a most átadott és a közeljövőben átadandó új járművek. 
A budapesti főkapitány elmondta: a BRFK 204 új gépjárművet vehetett, illetve vesz át a közeljövőben, korszerűen felszerelt Mercedeseket, Audikat, Skoda Octaviákat, Seat Toledókat és Suzukikat. 
A járműveket az Európai Unió Külső Határok Alap támogatásával és a rendőrség finanszírozásával szerezték be.