Krónika

Továbbra is börtönőröket toboroznak

Továbbra is keres munkatársakat a büntetés-végrehajtás, a közelmúltban meghirdetett felvételi felhívásra tegnapig 3672-en jelentkeztek a testülethez – közölte a távirati irodával a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának szóvivője.

Orosz Zoltán elmondta: a jelentkezők csaknem harmada érettségizett nő, negyven százaléka pedig ugyancsak érettségizett férfi. A diplomás jelentkezők közül 703 nő és 469 férfi dolgozna a testületnél. Az állomány tagja az lehet, aki magyar állampolgár és állandó belföldi lakóhellyel rendelkezik, felnőtt korú, legalább érettségije van, büntetlen előéletű és egészségileg, pszichikailag és fizikailag alkalmas a szolgálatra.

A pályázóknak hét hónapos tanfolyamon kell részt venniük. A hétfőtől péntekig tartó bentlakásos képzésre a büntetés-végrehajtás térítésmentes szállást és kedvezményes étkezést nyújt. A büntetés-végrehajtásban dolgozók kiemelt juttatásokra számíthatnak: a kezdő fizetés tiszthelyettesek esetén legkevesebb havi kétszázhúszezer forint, tiszteknél pedig háromszázharmincezer forint, s ezt évi kétszázezer forint cafeteria egészít ki.