Krónika

Több tucat embert gázolt halálra egy vonat Észak-Indiában

Helyi hírforrások szerint akár ötvenen is meghalhattak a szerencsétlenségben

Legalább negyven embert gázolt halálra pénteken egy vonat az északnyugat-indiai Pandzsáb tartományban - jelentették helyi televíziócsatornák.

 A beszámolók szerint az Amritszár városban történt tragédia oka az volt, hogy az egyik legfontosabb hindu ünnepélyt ünneplő tömeg nem hallotta meg a közelgő vonatot, a fesztivál zsivaja miatt. Az ünneplők egy része a hindu vallás egyik istenségét ábrázoló, petárdákkal megrakott, hatalmas bábu égetését nézte a síneken állva, a robaj pedig elnyomott minden más zajt.

Amritszár rendőrkapitánya közölte: egyelőre nem állapították meg a halálos áldozatok pontos számát, de biztosra vehető, hogy több mint ötven. 

Helyi hírforrások szerint mintegy 700 ember tartózkodott a síneken. Narendra Modi indiai miniszterelnök "szívfacsarónak" minősítette a történteket. 

A hatóságok egybehangzóan azt közölték, hogy mindent megtesznek a sérültek és az áldozatok ellátása és megsegítése érdekében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom