Krónika

Több száz ember sorsa ismeretlen a lángokban álló Kaliforniában

Tűzvész

A negyvenhez közelített tegnapra az Egyesült Államokban Kaliforniát sújtó tűzvész áldozatainak száma. A szakemberek szerint egy leszakadt elektromos vezeték által gerjesztett erdő-, illetve bozóttüzeket egyes vidékeken sikerült megfékezni, de az oltást jelentősen megnehezíti a szinte folyamatos, erős szél.

Az áldozatok főképp olyan idős emberek, akik nem tudtak időben elmenekülni a néhol egy autóúton közlekedő jármű sebességével terjedő lángok elől. Számuk vélhetőleg még emelkedhet, mivel a kaliforniai hatóságok által eltűntként nyilvántartott emberek többsége ugyan lekerült a listáról, de még így is több százra tehető. Több városban a füst miatt bezárták a közintézményeket.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom