Krónika

Sűrített járatok szilveszterkor

Nagyobb kapacitással készül az év végére a BKK

Ma és holnap az iskolaszünet idején szokásos menetrend lesz érvényben szilveszter éjjeliég, majd jelentősen sűrített, illetve a megszokottnál nagyobb befogadóképességű éjszakai buszokkal közlekedhetnek a fővárosban utazók - tudatja közleményében a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), vasárnap pedig ünnepnapi menetrend szerint lehet utazni a közösségi közlekedési járatokkal.

Szilveszterkor egész éjjel közlekedik a 4-es és a 6-os villamos, az éjszakai üzemkezdettől hajnali két óráig felváltva három-négy percenként. A 60-as villamos, azaz a fogaskerekű is óránként jár majd. Az éjszakai vonalakon sűrűbben induló buszok közlekednek.

A szokásosnál háromszor gyakrabban jár majd a 907-es, a 908-as, a 909-es, a 914-es, a 922-es, a 931-es, a 950-950A, a 956-os, a 973-as, a 979-979A és a 990-es éjszakai busz, továbbá a szokásosnál kétszer sűrűbben a 914A, 923-as, az egész éjszaka közlekedő 934-es és a 941-es éjszakai járat. Meghosszabbított üzemidővel jár a 916-os és a 940- es éjszakai autóbusz, a 901-es, a 918-as és a 960-as éjszakai busz vonalán pedig a szokásosnál nagyobb befogadóképességű csuklósokkal lehet majd utazni.

Hétfőn reggel nyolc óráig továbbra is díjmentesen lehet parkolni a főváros néhány közterületi várakozási övezetében.

Néhány helyen viszont ez idő alatt is a szokásos rend szerint kell leróni a díjakat, így az I. kerületben, a Várban lévő és a Citadella alatti területen, a III. kerületben, a Flórián üzletközpont melletti megállóhelyen, és a XIII. kerületi, a Margitsziget északi részén található parkolókban.

Szintén fizetni kell a II. kerületi Hűvösvölgy végállomásnál, a VIII. kerületi Rákóczi tér alatti mélygarázsban, a XIII. kerületben, a IV. kerületben az Újpest-Városkapu metróállomásnál, a X. kerületi Pillangó utcai metróállomás környezetében, valamint a XIX. kerületben, a Kőbánya-Kispest metróvégállomás melletti, valamint a Köki Terminálnál található parkolókban.