Krónika

Rekordértékű kokainfogás a repülőtéren

Rekordmennyiségű, kétszázmillió forint értékű kokaint foglaltak le a rendőrök kedden a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren egy olasz férfitól, akinek a poggyászából, hajfestékbe csomagolva került elő a drog – közölte tegnap a rendőrség honlapján az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK).

A tájékoztatás szerint a Repülőtéri Rendőr Igazgatóság nyomozói és a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai kedden „bűnügyi akció keretében” ellenőrizték a férfit, aki éppen a vámterület zöld folyosóján kívánt áthaladni. D. D. Bernard a gyanú szerint Brazíliából Dubaj érintésével próbálta Magyarországra csempészni a drogot, poggyászából százötvennégy hajfestékes tasak került elő, amelyek összesen 12650 gramm kokaint tartalmaztak. A rendőrök előállították és őrizetbe vették, kihallgatásán beismerő vallomást tett. A hatóság előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására.

Rövid idő alatt ez volt a második eset, amikor kokaincsempészeket fogott a rendőrség Budapesten. Mint megírtuk, szombaton egy portugál férfi és egy nő bukott le száztízmillió forint értékű kokainnal a főváros repülőterén: a gyanúsítottak szintén Brazíliából, Dubaj érintésével érkeztek Budapestre, a kábítószert pedig ugyancsak hajfestékes tasakokba csomagolva próbálták behozni Magyarországra.

Ma már a drognyomozók is használják a profilalkotás tapasztalatait, így ki tudják szűrni azokat az utazókat, akik potenciális csempészek lehetnek.