Krónika

Pánik tört ki egy mumbai gyaloghídon

Legalább 21 embert agyontaposott a tömeg

Legalább 21 embert agyontaposott a tömeg pénteken egy gyaloghídon, amely két vasútállomást köt össze az indiai Mumbaiban - közölte a helyi rendőrség.

A nyilatkozó illetékes, Gansam Patel szerint a hídon amiatt tört ki pánik, mert betondarabok estek a korlátra, és az emberek attól tartottak, hogy a híd leszakad. A helyzetet súlyosbította, hogy a tragédia idején szakadt az eső, és sokan beálltak a fedett híd teteje alá, hogy ne ázzanak el - magyarázta Saina Nana Csudaszama, a kormányzó Bháratíja Dzsanata Párt politikusa.

A tragédiában legalább további húsz ember megsérült. Helyiek szerint több mint 400-an tartózkodtak a gyalogátjárón a tülekedés idején.

Egy magas rangú rendőrségi tisztségviselő elmondta, hogy számos mentőegység érkezett a helyszínre, és a sérülteket kórházba vitték.

Az átjáró közelében két vasútállomás is van, amelyet sok mumbai lakos vesz igénybe munkába menet. A térségben több irodaépület is található.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom