Krónika

Örökbefogadó nap az Illatos úton

Átvállalja a kutyák ivartalanításának költségét a Vigyél Haza Alapítvány

Ismét örökbefogadó napot szervez szombaton a Vigyél Haza Alapítvány. Jelenleg száznegyven árva kutya várja új gazdáját a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság (FÖRI) állat-egészségügyi szolgálatának Illatos úti kutyamenhelyén.

 Az örökbefogadó napon az alapítvány önkéntes fuvarosai Budapest belterületén, kívánságra házhoz viszik a befogadott kutyákat és új gazdáikat, hiszen gyakran nem egyszerű dolog egy még ismeretlen állatot tömegközlekedési eszközön hazaszállítani.

Az örökbefogadó napon valamennyi érintett kutya ivartalaníttatását átvállalja az alapítvány. Az ebekhez névre szóló bilétát, minőségi nyakörvet és pórázt is adnak ajándékba – olvasható az alapítvány szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében. Az új gazdák az állatokat oltva, féregtelenítve, mikrocsippel, egészségesen kapják meg, ezért ötezer forint térítési díjat kell megfizetniük. A helyszínen önkéntesek és a telep munkatársai tanácsaikkal segítik a megfelelő választást.

Az alapítvány, az eseménnyel egy időben megkezdi az országban is egyedülálló, egész éves születésszabályozási programját. Ennek értelmében az egyesület átvállalja az ivartalanítás költségét valamennyi, az Illatos útról származó, örökbe fogadott szuka után.