Krónika

Nemi erőszak egy gólyatáborban - előzetesben egy budapesti férfi

Állítólag a gólyatábor fotósát gyanúsítják azzal, hogy Fonyódon megerőszakolt egy lányt

A Kaposvári Járásbíróság elrendelte egy budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy a hétvégén megerőszakolt egy lányt Fonyódligeten, egy gólyatáborban. A Vs.hu információ szerint a tábor fotósa lehet az elkövető. A tábort szervező Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) közleményében azt hangsúlyozta, hogy a szervezett programoktól "függetlenül történt" a nemi erőszak.  

A Kaposvári Járásbíróság 30 napra elrendelte egy 38 éves budapesti férfi előzetes letartóztatását, akit azzal gyanúsítanak, hogy "egy fonyódi gyermektábor területén" bántalmazott egy lányt, majd erőszakkal közösült vele - tájékoztatta Vadócz Attila, a bíróság szóvivője az MTI-t hétfőn. 

Az erőszakos cselekményről a Somogyi Hírlap online kiadása, a Sonline számolt be vasárnap. A rendőrség annyit közölt, hogy szexuális erőszak gyanúja miatt indított nyomozást, de egyéb információval nem szolgált az eljárás és a sértett érdekeire hivatkozva. Kiderült, az ELTE Tanító- és Óvóképző Kara augusztus 29. és szeptember 1. között tartotta elsőéves hallgatóinak szervezett táborát Fonyódligeten.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) fonyódligeti gólyatáborának szervezett programjaitól "függetlenül történt" az a nemi erőszak, amelynek gyanúja miatt nyomozást indított a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság - tájékoztatta az ELTE hétfőn közleményben az MTI-t.

"Azt egyértelműen megerősítjük, hogy az ELTE gólyatáborában a szervezett programok keretében a résztvevők semmilyen kényszerítésnek sem voltak kitéve, bűncselekmény ezekhez kapcsolódva nem történt" - tartalmazza a sajtónyilatkozat.

Felidézik, hogy a Somogy Megyei Rendőr-Főkapitányság nemi erőszak bűncselekményének gyanújával indított nyomozást a fonyódligeti gólyatáborban történt eset kapcsán. Közlésük szerint amikor a biztonsági szolgálat és a szervezők észlelték a rendezvény programjaitól függetlenül történt atrocitást, kellő határozottsággal léptek fel, és gondoskodtak a sértett jogérvényesítéséről, személyes támogatásáról.

Végül hangsúlyozzák, hogy az ilyen aljas bűncselekmények gyanúja esetében különösen fontosnak tartják az áldozat fokozott védelmét, a személye iránti tapintatot, az esetlegesen szükségessé váló pszichológiai segítség biztosítását, valamint elutasítják "az ilyen cselekmények relativizálását, rosszízű bulvárosítását".


Forrás: MTI