Krónika

Megtalálták a Dániában eltűnt svéd újságírónő fejét

Kim Wallt akkor látták utoljára élve, amikor felszállt egy dán feltaláló tengeralattjárójára

A koppenhágai rendőrség közlése szerint megtalálták a Dániában augusztusban eltűnt svéd újságírónő, Kim Wall fejét.

Wall fejére több merülést követően bukkantak a búvárok a koppenhágai öbölnél egy olyan zsákban, amely két lábat is tartalmazott, illetve találtak egy másik zsákot is, benne az eltűnt nő ruháival - írja Jens Möller nyomozóra hivatkozva a BBC. A zsákokra fém nehezékek voltak erősítve, hogy biztosan elsüllyedjenek a tengerben. Möller azt is elmondta, a törvényszéki orvosszakértő tegnap esti vizsgálata megerősítette, hogy Kim Wallról van szó, illetve hogy a nő koponyáján nem találtak zúzódásokat.

Kim Wallt utoljára augusztus 10-én este látták utoljára élve, amikor felszállt a Peter Madsen által saját kezűleg épített UC3 Nautilus elnevezésű tengeralattjáróra, hogy riportot készítsen művéről a dán feltalálóval. Az újságírónő élettársa másnap értesítette a hatóságokat, hogy kedvese nem tért haza az útról. Wall torzóját 11 nappal később találták meg a tengerparton Koppenhága közelében.

Peter Madsen előbb azt állította, hogy az újságírónőt élve partra tette Koppenhágában még az ominózus estén, letartóztatása után azonban megváltoztatta vallomását és azt mondta: Kim Wall meghalt egy balesetben a tengeralattjárón, holttestét pedig a tengerbe "temette". A 46 esztendős feltaláló a gyilkosság elkövetése mellett azt is tagadja, hogy ő csonkította volna meg Wall holttestét.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom