Krónika
Magyar séfek a kulináris világmustrán
A felnőtt szakácsok között Elek Richárd, a cukrászoknál Domonkos Dávid, junior séf kategóriában pedig Hack Barnabás versenyez, felkészítésüket a Nemzetgazdasági Minisztérium is támogatta. A WACS nyolc éve azzal a céllal hirdette meg a Global Chefs Challenge versenyt, hogy lehetőséget teremtsen a több mint száz tagország szakembereinek egy világszintű kulináris megméretésre. Elek Richárd már bemutatta versenymenüjét, amelyet Ruszinkó Ádám, a Nemzetgazdasági Minisztérium turizmusért felelős helyettes államtitkára is megkóstolt. A séfnek három órája van Prágában arra, hogy a WACS által meghatározott kötelező alapanyagok felhasználásával elkészítse a főételből, valamint desszertből álló ételsort, amelyhez halat, kagylót, marhahúst és csokoládét használhat.