Krónika

Magyar autóbusz szenvedett balesetet Veronában

A Szinyei Merse Pál Gimnázium sítáborának résztvevői utaztak a járművön - Hétfőre nemzeti gyásznapot hirdetett a kormány+GALÉRIA

Tizenhatan meghaltak a budapesti Szinyei Merse Pál Gimnázium diákjait szállító autóbusz olaszországi balesetében, amely péntek éjjel történt egy veronai autópálya-csomópontnál. A balesetnek a helyszínen tartózkodó magyar mentők közlése szerint két életveszélyes és négy súlyos állapotú sérültje van, utóbbiakat akár vasárnap hazaszállíthatják, a könnyebb sérülteket már kiengedték a kórházból. A veronai ügyészség gondatlanságból elkövetett, több ember halálával járó közúti baleset okozása miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A magyar kormány hétfőre az áldozatokra emlékezve nemzeti gyásznapot hirdetett.

magyarbusz576
0039/339-62-19-517

Ketten vannak életveszélyben, hatan súlyosan sérültek, a könnyebb sérülteket kiengedték a kórházból

A buszbaleset könnyebb sérültjeit kiengedték a kórházakból, ők egy szállodában vannak, rajtuk kívül hat súlyos sérültet ápolnak két veronai kórházban - mondta el az M1 aktuális csatorna szombat esti műsorában Sárközy Júlia. A tudósító hozzátette: a Borgo Trento kórházban öt, a Borgo Roma nevűben egy súlyos sérültet ápolnak, ők mindannyian felnőttek.

szinyei fekete zászló
Egyesületünk együttérzését fejezi ki az elhunytak családja, hozzátartozói, barátai felé, és mielőbbi felépülést kívánunk a sérülteknek.