Krónika

Madonnát Mandela és Martin Luther King megsértésével vádolják

Az énekesnő csak arra akart rámutatni, hogy ők is olyan "lázadó szívűek" voltak, mint ő

Sokan bírálják Madonnát a közösségi portálokon, amiért az énekesnő úgymond olyan nagy fekete polgárjogi harcosokhoz hasonlítja magát új lemezét beharangozó propagandakampányában, mint Nelson Mandela vagy Martin Luther King.

mandela
Nelson Mandela Madonna értelmezésében (Forrás: facebook.com/madonna)

Az 56 éves énekesnő Instagram- és Facebook-oldalaira fotómontázsokat tett fel Mandeláról, a fajüldöző rendszer elleni harc dél-afrikai hőséről, illetve Kingről, az amerikai polgárjogi küzdelem legendás hőséről. Ezek hasonlóan ábrázolják a két nagy szabadságharcost, mint őt magát megjelenés előtt álló albumának, a Rebel Heart-nak a borítója. 
A popsztár szombaton Facebook-bejegyzésben reagált a kritikákra, hangoztatva, hogy nem méri magát ezekhez a nagyságokhoz, csak arra akart rámutatni, hogy ők is olyan "lázadó szívűek" voltak, mint ő. Tagadta a "bűncselekmény", a sértegetés, a rasszizmus vádját, és megjegyezte, hogy hasonló manipulált fotókat használt fel más, nem fekete bőrű hírességekről is. 
Madonna új albuma márciusban kerül a boltokba, de az énekesnő több dalt kénytelen volt idő előtt közzétenni az interneten, mert befejezetlen demóváltozatok került ki róluk a világhálóra.