Krónika

Lefejezett nőkről készült videókra bukkantak a dán feltalálónál

Peter Madsent egy újságírónő meggyilkolásával gyanúsítják, a férfi tagad

Madsen a saját maga által épített tengeralatjárót mutatta be Kim Wallnak Dánia partjainál, amikor a nő tisztázatlan körülmények között eltűnt a járműről. Nem sokkal később került elő lefejezett holtteste, a feltaláló először azt állította, sértetlenül tette partra a nőt, majd balesetre hivatkozott – most újabb bizonyítékok kerültek elő az ügyben. 

Madsen többször is változtatott az általa előadott történeten, először azt állította, fogalma sincs róla, hová tűnhetett a nő, majd arra hivatkozott, hogy pánikba esett, miután egy hetvenkilós ajtó véletlenül rácsapódott Wallra, ezért dobta a tengerbe a holttestet. Ezúttal lefejezésekről készült videókra bukkantak a merevlemezén, a feltaláló azt állítja, hogy a gépet munkatársaival közösen használta.

Kim Wall holttestére eltűnése után tizenegy nappal bukkantak rá Koppenhága közelében. A testen több késszúrás nyomát fedezték fel. A vizsgálat folytatódik, Madsent további négy hónapon át fogva tartják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom