Krónika

Kritikus a várpalotai hintabaleset egyik sérültjének állapota

A balesetet okozó szerkezetet elbontották, jelenleg szakértők vizsgálják

A várpalotai hintabaleset 18 éves sérültje kritikus, életveszélyes állapotban van, jelenleg intenzív osztályon ápolják - közölte a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója vasárnap

várpalota hintabaleset
A balesetben öten sérültek meg.  A Veszprém Megyei Napló internes oldala egy szemtanúra hivatkozva azt írta, hogy a fiatalember kizuhant a hintából és a betonra esett. A mentősök azonnal a segítségére siettek, miközben a hinta többi utasa még az eszközön lógott. Őket a rendőrök létrával hozták le.

A hinta tele volt, nyolcan ültek benne. Egy gyereket térdsérüléssel a veszprémi Csolnoky Kórházban kezelnek. Rajta kívül hárman  sérültek meg könnyebben, közülük egyet a helyszínen láttak el, két másik sérült - egy gyermek és egy felnőtt - ambuláns kezelés után  elhagyhatták a kórházat. 

A Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság a baleset ügyében foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetés miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen. 

Elbontották a szerkezetet, szakértők vizsgálják

Elbontották vasárnap kora este a hétvégi várpalotai rendezvényen balesetet okozó hintát - közölte a Veszprém megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Orosz Katalin elmondása szerint a Hunyadi Mátyás téren felállított eszközt a katasztrófavédelem bevonásával, daru segítségével bontották le. Az úgynevezett kalapácshintát a rendőrség lefoglalta, a szerkezetet szakértők vizsgálják.     

Campanari-Talabér Márta, Várpalota polgármestere elmondta, hogy felvette a kapcsolatot a szombati baleset két legsúlyosabb sérültjének hozzátartozóival. Egy 18 éves fiatalember életveszélyes koponyasérülést, egy 15 éves fiú térdsérült szenvedett.

A polgármester mindkét családnak felajánlotta az önkormányzat anyagi és erkölcsi támogatását. Campanari-Talabér Márta elmondta azt is, hogy a baleset kapcsán át kell gondolniuk a Várpalotai napok koncepcióját, a "vurstli-jelleg" helyett nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni a vendéglátásra és a koncertekre.

Közlése szerint hétfőn átvizsgálják az önkormányzat és az eseményt szervező Thury-Vár Nonprofit Kft. közötti, a hétvégi rendezvényt érintő szerződéseket. A polgármester azt is elmondta, hogy több civil kezdeményezés is indult a sérültek családjainak