Krónika

Kigyulladt egy raktérépület Kelenföldön

Az 1-es villamos forgalmát is korlátozni kell

Kigyulladt egy üresen álló raktérépület péntek délután Kelenföldön, a Soproni út és a Hengermalom út kereszteződésében, az 1-es villamos forgalmát is korlátozni kell - közölte a katasztrófavédelem.

Az ezerötszáz négyzetméter alapterületű raktár teteje már beomlott, a tűz veszélyezteti a szomszédos épületet - olvasható a közleményben.

Már több mint ötven fővárosi tűzoltó dolgozik a helyszínen, ahol három vízágyú is üzemel. Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek korábban elmondta: a tűzoltók tizenkét járművel vonultak ki a helyszínre. A raktár üres, lakóépületet nem fenyeget a tűz - tette hozzá.

A tető fából készült és több részből áll, ez nehezíti az oltást, mert a tűzoltóknak több pontról kell körülhatárolniuk a tüzet. Közölte azt is, hogy nagy a füst, a város több pontjáról látni lehet.

 Az oltás miatt a Hengermalom úton leállították az 1-es villamos forgalmát. A Budapesti Közlekedési Központ tájékoztatása szerint a szerelvények csak a Budafoki út/Dombóvári út megállóig közlekednek, onnan a 103-as busszal lehet továbbutazni dél felé.

Nem sokkal fél nyolc előtt körülhatárolták a lángokat, majd negyed 9-re a megszüntették a lánggal égést. Nem sérült meg senki.

Az igazgatóság eljárást indított a tűz keletkezésének feltárására.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom