Krónika

Ki lesz Magyarország legokosabb diákja?

Több száz videó és teszt segít színesebbé tenni a tanulást a Videotanár oldalon

A Videotanár szeptember 25-én indítja útjára az ország eddigi legnagyobb tanulmányi versenyét. A versenyen bármely felsőtagozatos általános iskolás diák indulhat, a részvétel feltétele a Videotanár oldalán történő regisztráció.

A verseny résztvevői Témazáró dolgozatokat írnak majd, a hónap végén pedig kitölthetnek egy Maratont, ami egy nagyobb anyagot átfogó témazáró feladatsor. A megmérettetés 8 hónapon keresztül tart majd, minden héten más-más évfolyam más-más tantárgyai kerülnek sorra, így a verseny végére az egész felső tagozatos gimnáziumi tananyagot átfogják a szervezők. Aki a leggyorsabban és a legkevesebb hibával oldja meg a feladatsorokat, az lesz a győztes. A kis

Témazárókat kitöltő legjobbak ajándékokra beváltható zsetonokat, a Maraton győztesei pedig garantált értékes nyereményeket kapnak. Egy versenyző többször is nekikezdhet a dolgozatnak, hiszen a végső cél az, hogy a diákok tanuljanak, gyakoroljanak és könnyebben vegyék majd az éles akadályokat az iskolában. A helyezésekért pontok, a pontokért pedig értékes nyeremények várják a nebulókat.


21-ik századi megoldás

Közel két éve indult útjára a Videotanár kezdeményezés, melynek célja, hogy a Nemzeti Alaptantervre épülve online formában ingyenesen elérhetővé tegye a felső tagozatos iskolások számára a tananyagokat. Az indulás óta közel 850 oktató videó került fel a honlapra, ami most 17 ezer ellenőrző kérdéssel bővült. Hetven tanár és 14 lektor dolgozott azon, hogy egy bármikor elérhető, ellenőrzött tudásbázist adjanak azoknak a diákoknak, akiknek segítség kell az elfelejtett ismeretek átismétlésében, az önképzésben, vagy egyszerűen a tananyag más irányból megközelített megértésében.