Krónika

Jövőre megszűnhet az óraátállítás

Elárulta terveit az Európai Unió

Európában 2019-től megszűnne az évszakokhoz kapcsolódó óraátállítás, ám a tagállamok a szomszédos országokkal való egyeztetés után szabadon dönthetnek arról, hogy a nyári vagy a téli időszámítást kívánják-e alkalmazni.

A benyújtott európai bizottsági javaslat szerint, amit a Portfolio.hu ismertetett, az országoknak jövő áprilisáig kell jelezniük, melyik időszámítási módot szeretnék alkalmazni. A nyári időszámításra való utolsó kötelező átállásra 2019. március 31-én kerül sor, míg téli időszámításra való tartós átállást választók 2019. október 27-én egy utolsó szezonális óraátállítást alkalmazhatnak. Ezt az ütemtervet viszont csak akkor tudják követni, ha az Európai Parlament és a Tanács legkésőbb 2019 márciusáig elfogadja a Bizottság javaslatát.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom