Krónika

Huszonegy éves, csecsenföldi születésű fiatal követte el a párizsi vérengzést

Túl vannak az életveszélyen a súlyos sérültek + helyszíni VIDEÓ!

Késsel támadt a járókelőkre egy  férfi Párizsban tegnap este az egyik leforgalmasabb sétálóutcában. A férfi nyolc embert sebesített meg, egy ember a helyszínen vesztette életét, kettejüket kritikus állapotban szállították kórházba.

A Straitstimes információi szerint az áldozat egy harmincas éveiben járó férfi, míg a két súlyos sérült egy 34 éves férfi és egy 54 éves nő, akik azóta már túl vannak az életveszélyen.

Gérard Collomb francia belügyminiszter ezt megerősítette, a sajtónak elmondta, meglátogatta a hölgyet, aki a legsúlyosabb sérüléseket szenvedte, már jobban van, túl fogja élni.

A rendőrök a támad hírétől számítva kilenc perc múlva végeztek a támadóval, az egyik hatósági személy megpróbálta sokkolóval megállítani a tettest, de úgy tűnik nem járt sikerrel, így végül lelőtték a késelőt.

A francia média vasárnap reggel rendőrségi és ügyészségi forrásokra hivatkozva közölte, hogy a támadó egy 21 éves, csecsenföldi születésű férfi volt, akit ujjlenyomatai alapján azonosítottak a nyomozóhatóságok, mert nem voltak nála személyi okmányok. A hatóságok kihallgatás céljából előállították a támadó szüleit.

A késes támadást az Iszlám Állam nevű iraki terrorszervezet vállalta magára, azonban egyelőre nincs konkrét bizonyíték, hogy valóban az ő katonájuk gyilkolt, erről valószínűleg többet tudunk meg, ha a támadó személyazonossága nyilvánosságra kerül.

A Párizsban történtekről szóló másik cikkünket itt olvashatja el.

Objektum doboz