Krónika

Hétvégén pótlóbusz jár a HÉV helyett az Örs vezér tere és Nagyicce között

A H8-as jelzésű pótlóbusz a 44-es busz útvonalán halad majd

Karbantartási munkák miatt a hétvégén pótlóbusz jár a gödöllői (H8), valamint a csömöri és cinkotai HÉV (H9) helyett az Örs vezér tere és Nagyicce között, a szerelvények rövidített útvonalon, csak Nagyicce megállótól közlekednek - közölte az Budapesti Közlekedési Központ (BKK) kedden.

A közleményben azt írták, a H8-as jelzésű pótlóbusz a 44-es busz útvonalán halad majd. A Nagyicce megállóhely felé tartó pótlóbuszra az Örs vezér terén a 244-es busz megállójában, a Sashalom megállóig a 44-es busz megállóiban lehet felszállni. Az Örs vezér tere felé tartó pótlóbusz a 44-es busz Jókai Mór utca (Rendőrség) megállójából indul, majd Sashalom megállótól az Örs vezér teréig a 44-es busz megállóiban áll meg.

A pótlóbusz zavartalan közlekedése érdekében az Örs vezér terén a 44-es buszra a 144-es, a 144-esre pedig a 174-es járat felszállóhelyén lehet felszállni - tették hozzá.

Hozzátették, a HÉV-ek indulási időpontjai is módosulnak, menetrendjük a BKK honlapján tekinthető meg.

A pótlóbuszok indulásáról a BKK FUTÁR utazástervezőben és a közterületi kijelzőkön csak az előre tervezett menetrendi információk jelennek meg. 

A HÉV és a pótlóbusz közötti átszállás esetén nem szükséges új jegyet érvényesíteni, a már kezelt jegyet annak számkocka nélküli végén azonban újra érvényesíteni kell. Ha az átszállójegy mindkét végén számkockával van ellátva, akkor azt nem kell újra kezelni, hogy az későbbi, újabb átszálláskor érvényesíthető legyen - tudatta a BKK.