Krónika

Hamarosan ismét megrendezik az Állatkertek éjszakáját

Tizenkét magyarországi helyszínen várja gazdag program a látogatókat

Hatodik alkalommal szervezi meg a Fővárosi Állat- és Növénykert az Állatkertek éjszakáját, amelyhez az idén országszerte tizenkét bemutatóhely csatlakozott – közölte tegnap Hanga Zoltán, a budapesti intézmény szóvivője a rendezvényt bemutató sajtótájékoztatón.

Tájékoztatása szerint a két hét múlva kezdődő programban lesz a korábbi években igen népszerű látvány­etetés, állatbemutató, és számos kiegészítő, kulturális programmal, koncertekkel, tűzzsonglőr-bemutatókkal, játékos gyerekműsorokkal is készülnek Budapesten, Budakeszin, Debrecenben, Győrben, Jászberényben, Kecskeméten, Miskolcon, Pécsen, Poroszlón, Szegeden és Veresegyházon is.

Szabó Péter, a Budakeszi Vadaspark igazgatója elmondta, hogy a nyár utolsó péntekén tartandó rendezvényre a Fővárosi Állatkerttel és a Tropicariummal együtt kombinált jeggyel is várják a látogatókat: aki ilyet vált, az nemcsak az éjszaka, hanem az egész hétvégén felkeresheti az intézményeket. A poroszlói Tisza-tavi Ökocentrumban Magyarország vízi és vízparti állat- és növényvilágát mutatják be. Lesz holdfénytúra, és látványos búvármerülésen is részt lehet venni gyakorlott szakemberek segítségével az óriásakváriumban. A Szegedi Vadasparkban rozsomákokkal és borjúfókákkal lehet találkozni, és meg lehet nézni, hogyan vacsoráznak a barnamedvék és az oroszlánok. A Veresegyházi Medveotthonban a farkasok és a medvék életét ismerhetik meg a látogatók.

A parkok programjai az egyes intézmények honlapján érhetők el.