Krónika

Halálos erdőtüzek Portugáliában

Nincs magyar érintettje a természeti csapásnak

Huszonhétre emelkedett tegnap a Portugáliában vasárnap óta tomboló erdőtüzek halálos áldozatainak száma - közölte a portugál polgári védelmi hatóság. Patricia Gaspar szóvivő elmondta, hogy a tűzoltók száznegyvenöt helyen küzdenek a lángokkal, több helyütt nagyon súlyos a helyzet. A leginkább érintett régiók közé tartozik az ország közepén fekvő Coimbra és Castelo Branco térsége, illetve Viseu környéke.

Portugalia
Kiégett erdő, kiégett autó. Mindent letaroltak a lángok ezen a tájon (Fotó: Reuters/Miguel Vidal)

A heves tüzek tegnap ötven ember sérülését okozták. A hatóságok arra kérték az embereket, hogy vegyenek részt a mentésben, mert a tűzoltók nem tudnak mindenhova időben eljutni. A katasztrófavédelem szerint Portugáliában megismétlődhet a júniusi katasztrófa, amikor hatvanhárom ember veszítette életét az erdőtüzek miatt. Portugálián kívül Északnyugat-Spanyolországban is erdőtüzek tombolnak, a spanyol hatóságok eddig három halálos áldozatról adtak hírt. A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) tudomása szerint nincs magyar érintettje a Portugáliában és Spanyolországban tomboló erdőtüzeknek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom