Krónika

Gyűlnek a Zuglóban verekedő taxisok

Újabb gyanúsítottakat hallgattak ki a hétfői támadás ügyében, az eddigi adatok szerint a turisták valóban problémás utasok voltak

Újabb gyanúsítottakat hallgatott ki a rendőrség tegnap azon taxisok közül, akik hétfőn megvertek egy amerikai párt Zuglóban. A turisták történetét árnyalja a rendőrség lapunk számára megküldött leírása, amely szerint az utazók viselkedése sem volt kifogástalan.

Tizennégy gyanúsítottja van már a hétfő hajnalban Zuglóban, két külföldi állampolgár sérelmére elkövetett bűncselekménynek, amelyben több fővárosi taxis megvert egy párt, miután a brit férfi és amerikai párja szóvá tették a jelentős túlszámlázást – tájékoztatta lapunkat Csécsi Soma, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) szóvivője. Az alezredes beszámolója szerint az kedden előállított verekedő és a tegnap meggyanúsított társai ellen önbíráskodás miatt folytatnak eljárást.

Más forrásból úgy tudjuk, a gyanúsítás minősítése még változhat, mivel a rendőrség által is meghallgatott szemtanúk beszámolói szerint a verekedő taxisok csoportosan támadtak a sértettekre, és meg nem erősített hírek szerint azok értékeit is elvették, így számlájukra a testi sértés és a csoportos rablás is felkerülhet, amelyeket lényegesen súlyosabban büntet a törvény. A tanúk arról beszéltek, hogy a turistákat hárman-négyen ütötték az úttesten, ahol körülbelül húsz másik, az autóikból kiszálló taxis állta őket körbe, és a garázdáknak drukkoltak.

Időközben árnyaltabb lett a pár bántalmazásának története, a külföldiek egy hetedik kerületi szórakozóhelyről tartottak zuglói szállásukra, amikor beültek egy taxiba. Az amerikai férfi hamarosan szóvá tette, hogy a taxaméter ezer forintonként és szokatlanul gyakran vált, majd az István utcánál arra kérték a sofőrt, hogy álljon meg. Ott az ittas pár kiszállt, de a viteldíjat nem rendezték. A pár beült egy másik taxiba, azonban annak vezetője nem értette az általuk megadott címet, ezért odaadta nekik telefonját, hogy abba gépeljék be azt. Az amerikai nő ekkor észrevette, hogy már a szállásuk közelében vannak, ezért megállították a kocsit, de a telefon a nőnél maradt. A sofőr el akarta venni tőle, ezért megfogta a csuklóját, amit az amerikai férfi támadásként érzékelt, ezért ráütött a sofőr kezére, majd siet­ve egy újabb kocsiba szálltak be párjával. A telefon tulajdonosa a készülék GPS-jele alapján üldözőbe vette az amerikaiakat, akiket az időközben riasztott kollégái segítségével a Thököly út, és a Zichy Jenő utca sarkán feltartóztattak, majd bántalmaztak – tájékoztatta lapunkat a rendőrség. A BRFK közlése szerint a pártól a garázdák nem vettek el semmit, a nő pedig semmiféle együttműködésre nem volt hajlandó a kiérkező rendőrökkel.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom