Krónika

Gyanúsított lett a vasárnapi lövöldöző

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt indult eljárás egy ötvennyolc éves férfi ellen, aki vasárnap délután fegyverével tüzet nyitott a vele szemben intézkedő rendőrökre a fővárosban– közölte tegnap a történteket vizsgáló Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.

Nagy Andrea tájékoztatása szerint a nyomozás érdekei miatt az ügyben egyelőre nem tud a fentinél bővebb részletekkel szolgálni a hatóság.

A gyanúsítottról több állampolgári bejelentést kapott vasárnap a rendőrség, miután a férfi ittasan, fegyverrel indult el otthonából Budapest II. kerületében. Úgy tudjuk, hogy az egyik bejelentő a terhelt lánya volt. A riasztás után a járőrök a Hidegkúti úton találták meg a férfit, aki információink szerint vadászként engedéllyel tartott fegyvereket otthonában, az eset idején ezek közül vitt magával egyet.

A terhelt többször is a helyszínre kiérkező rendőrök irányába lőtt, majd a fegyverét maga ellen fordította, később azonban ismét az egyenruhások felé nyitott tüzet. A járőrök hiába szólították fel többször is, hogy tegye le a fegyverét, ezért meglőtték a férfit, aki életveszélyesen megsérült.

A hivatalos személy ellen elkövetett erőszakos cselekmények mindegyike minősített bűntettnek számít.