Krónika

Gasztronómiai meglepetések a sörfesztiválon

Európa legjobb sörmanufaktúrái mutatják be főzdéjük büszkeségeit a Serfőző Indoor Sörfesztiválon szombattól három napon át a Gellért Hotelben.

A különleges hétvégi italkínálat mellé a szervezők elképzelése szerint bőséges alkalmi ételválaszték is várja a látogatókat, amelyben a mogyorós sörpitén túl szerepel a házi csirkemájas és az enyhén füstölt makréla is. A fogásokat Csonka Zsolt, a Butcher’s Kitchen, és Frideczky András, a Gellért Söröző séfje közösen készíti el. Erre az alkalomra az ételekhez ízvilágukban is illeszkedő söröket Pandula Richárd, az Élesztő nevű fővárosi söröző üzletvezetője és a Brewdapest Brewers egyik tagja válogatta. Egy ilyen rendezvény nem csupán a sörözésről és a gasztronómiáról szól, így a látogatók sörtörténeti kurzuson vehetnek részt Katona Csaba (sör)történész vezetésével, és bemutatkozik az ország legjobb sörcsapolójának megválasztott fiatal hölgy, Horváth Eszter is. A fesztivál házigazdája, a Danubius Hotel Gellért csaknem százéves történetének legnagyobb átváltozására készül, hiszen az ország legnagyobb sörkocsmájává alakul át erre a hétvégére.