Krónika

Felfüggesztett börtönre ítélték Pécsett azt a jemeni orvost, aki a kezelésekért járó pénzekkel manipulált

Számlahiány a rendelőkben

Két év - öt évre felfüggesztett - börtönbüntetésre ítélt jogerősen a Pécsi Járásbíróság egy jemeni orvost, akit csaknem száznyolcvan millió forintos sikkasztással vádolt az ügyészség.

A férfit különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztásért és folytatólagosan elkövetett, számvitel rendjének megsértéséért ítélték el. Mellékbüntetésként hétmillió forintos pénzbüntetést szabtak ki rá. Az orvos egy egészségügyi szolgáltató társaság vezetőjeként 2009 és 2012 között, az ország több pontján, összesen huszonegy helyszínen, infrahang egészségügyi kezelési központot működtetett érszűkületes betegek ellátására, ahol az általa bevezetett és ellenőrzött elszámolási, bevétel- és költségnyilvántartási szisztémát alkalmazták. A rendelőkben a páciensek kezeléséből származó bevételeknek csak egy részéről állítottak ki számlát, a fennmaradó bevételeket eltitkolták.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom