Krónika

Előzetesben az ügyészségen lövöldöző férfi

Elrendelte tegnap a Budai Központi Kerületi Bíróság annak a férfinak az előzetes letartóztatását, aki szerdán egy gépkarabélyból több lövést adott le a Kiskunhalasi Járási Ügyészség épületében.

A támadó a helyszínen azt mondta, hogy a helyi vezető ügyészt akarta megölni. A férfi ügyvédje közölte, hogy védence nem emlékszik a történtekre, állítása szerint több éve húzódó sérelem érte az igazságszolgáltatás részéről, ami miatt alaposan megromlott az egészsége, az eset elkövetésekor is tudatmódosult állapotban volt, mert korábban gyógyszereket szedett be.

A tettes édesanyja a történtek után döbbenetes kijelentést tett, közölte, hogy ő is vesz magának egy Kalasnyikovot a szerb határon azért, hogy megvédje magát. Az Ügyészek Országos Egyesületének állítása szerint okkal lehet attól tartani, hogy a jövőben hasonló esetek történhetnek, ezért a szervezet állami intézkedéseket sürget. Kiemelték, hogy az ügyészek és a bírák biztonsága, védelme elsődlegesen az állam feladata, ezért jogszabályi háttérrel és anyagi forrásokkal biztosítani kell a szükséges szervezeti és személyi feltételeket.