Krónika

Először mutatták ki emberben a H7N4 influenzatörzset

Egy kínai nőt kezeltek a fertőzéssel, a járványügyi hatóság szerint a madárinfluenza egyik fajtájáról van szó

Ez az első olyan dokumentált eset, amikor emberben sikerült kimutatni az influenzatörzset, a járványügyi hatóságok arra kérik az utazókat és a helyi lakosokat, hogy kerüljék a kontaktust a frissen leölt vagy élő csirkékkel.

A 68 éves beteg december huszonötödikén betegedett meg, január végéig ápolták kórházban. A hatóságok arra kérik a Csiangszu tartományba látogatókat, hogy amennyiben influenzás tüneteket észlelnek magukon, minél hamarabb forduljanak orvoshoz és tájékoztassák az útjukról. Emberben eddig a H7 vírusok jelenlétét mutatták ki a legtöbbször, a H7N4-ről úgy vélik, hogy nagyon ritkán okozhat humán megbetegedéseket, ez azonban szésőséges esetben akár végzetes is lehet, így a higiéniai előírások fokozott betartásának fontosságát hangsúlyozzák.

 

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom