Krónika

Élőben közvetítették, ahogy halálba száguldottak

Tragikus szerencsétlenség

Autóbalesetben meghalt két romániai fiatal Nagy-Britanniában – adta hírül a Maszol.ro. A száguldásukat élő videóban közvetítették a Facebookon, a képsorok alapján a sofőr alkoholt is fogyasztott.

A szerencsétlenség kedd hajnalban történt egy autópályán, Cheshire közelében. Az autóban egy galaci és egy nagyváradi fiatal ült, a járművük egy másik gépkocsinak ütközött, a sofőr a helyszínen, nagyváradi barátja pedig a kórházban veszítette életét. A videófelvételen az autóban hangosan szól a zene, a fiatalok trágárságokat kiabálnak és alkoholt isznak, egy adott pillanatban pedig a videót elindító Sebastian Covăşdan arra kéri társát, hogy lassítson. A fiú szülei a sajtón keresztül kértek anyagi támogatást, hogy hazaszállíttathassák fiuk holttestét. Idén májusban Ceglédbercel közelében kilenc ember halt meg egy balesetben, ahol a román rendszámú kisbusz sofőrje szintén élőben közvetítette az ütközés előtti pillanatokat. A mikrobusz minden utasa életét veszítette, míg a szembe jövő teherautó vétlen sofőrje könnyebben sérült.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom