Krónika

Élőben közvetítette a ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje

A balesetben kilencen veszítették életüket - A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálódik

Élőben közvetítette az egyik közösségi portálon a kilenc ember halálát okozó ceglédberceli balesetet a kisbusz sofőrje - közölték romániai hírforrások.

Az Adevarul bukaresti napilap internetes oldalán, és több más romániai portálon is közzétett felvételen az látszik, hogy a sofőr önmagát is filmezi, majd a telefonja kameráját az út felé fordítja, és  egy egyenes útszakaszon egy kisbusz valamint egy teherautó előzésébe kezd. Jól látható, hogy jön szembe a piros fülkéjű teherautó, de a sofőr semmit nem próbál tenni azért, hogy elkerülje az ütközést.

A román sajtóba a felvételnek egy olyan változata került, amelyen a minden bizonnyal sokadjára lejátszott közvetítést nézi és román nyelven kommentálja egy férfihang, miközben a háttérben zene hallatszik. Azt állapítja meg, hogy a sofőr bizonyára azért nem figyelt az útra, mert az előzés közben olvasta az élő közvetítéséhez fűzött kommentárt.

A Digi 24 hírtelevízió szerint a kisbusz Szlovéniából tartott Románia felé. Utasai a Maros megyei Désfalváról (Deaj) származtak. 

A román külügyminisztérium kedden késő este azt közölte, hogy az áldozatok nagy számára való tekintettel a holttestek hazaszállításának a költségeit a minisztérium sürgősségi alapjából fedezik.

A rendőrség büntetőeljárás keretében vizsgálódik

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán közölte, büntetőeljárás keretében vizsgálja a baleset körülményeit - közölte a főkapitányság szerdán. A közleményben az áll: a szerencsétlenség áldozatai a jelenlegi adatok szerint mindannyian felnőtt korú román állampolgárok voltak.  A szükséges igazságügyi szakértői vizsgálatok folyamatban vannak - tették hozzá.