Krónika

Elhunyt Tóth Zoltán József

A korábbi helyettes államtitkár és egyetemi oktató 51 esztendős volt

Ötvenegy éves korában meghalt Tóth Zoltán József, a második Orbán-kormány Honvédelmi Minisztériumának egykori helyettes államtitkára. A korábbi politikus és egyetemi oktató január 28-án, vasárnap este otthonában lett rosszul, és már nem sikerült újraéleszteni – írta közleményében a Magyarok Világszövetsége.

tóth zoltán józsef
Tóth Zoltán József (1967-2018)
A jogász és politológus végzettségű, a Szent Korona-tant tanulmányozó Tóth Zoltán József 1997-től egyetemi oktatóként tevékenykedett a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen, 2003-tól adjunktusként, 2009-től címzetes egyetemi docensként. 2007-től a Nyugat-magyarországi Egyetem Geoinformatika Karán volt tanszékvezető egyetemi docens, majd a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Magyar Állam- és Jogtörténeti Intézetének lett egyetemi docense - az intézmény Tóth Zoltán Józsefet a saját halottjának tekinti.

Tóth 1998-2007 között főosztályvezető-helyettes volt a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériumában, majd 2010-től 2011-ig a Honvédelmi Minisztérium Jogi és Igazgatásügyekért felelős helyettes államtitkárként dolgozott. Posztjáról alig kilenc hónap után azonnali hatállyal mentették fel. Ezt követően 2011-től 2012-ig a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium, Közszolgálati Főosztály, Közszolgálati Peres Osztály osztályvezetője volt.