Krónika

Cáfolná a zsarolást a védelem

Körúti robbantó

Nem a Teréz körúti robbantó írta azt az elküldetlen levelet, amelyet a két rendőrt életveszélyesen, illetve súlyosan megsebesítő fiatalember otthoni számítógépén találtak a nyomozók – erősítette meg korábbi álláspontját lapunknak P. László védője.

Szikinger István elmondta, hogy a dokumentum az a zsaroló üzenet, amellyel az ügyészség szerint a terhelt egymillió eurót akart kicsikarni a Belügyminisztériumtól azért, hogy ne kövessen el a fentihez hasonló merényleteket. Szikinger István szerint a levélben olvasható kifejezések nem azonosak a P. László által általában használtakkal, s ez alátámasztja védekezésüket a zsarolás ügyében. Emlékzetetes, P. László először lapunkkal közölte indítékát, amely szerint a felrobbantott rendőrök fegyvereit akarta elvinni. Ez a körülmény az előkészítés alatt lévő vád egyik pontja lesz, s P. László ezt a vallomását nem vonta vissza.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom