Krónika

Bízhat még a perújításában Portik Tamás

Aranykéz utca

Nem döntött még a Fővárosi Ítélőtábla a perújításról az Aranykéz utcai robbantás ügyében, a bíróság jelenleg olyan iratokat szerez be, amelyek megalapozhatják, vagy éppen indokolatlanná teszik az eljárás megindítását – tudta meg lapunk.

Megírtuk, a négy halálos áldozatot és tucatnyi sérültet követelő merénylet ügyében csaknem két évtizeddel annak elkövetése után a kilencvenes évek olajügyeinek egyik kulcsfiguráját, Portik Tamást találták bűnösnek. A megbízónak tartott férfit a tavasszal jogerősen tizenhárom év fegyházzal sújtotta a táblabíróság. Portik védője, Szikinger István nemrég azért adott be perújítási kérelmet az ügyben, mert a fekete seregként ismert társaság egykori vezetője, az életfogytiglanját töltő Magyar Róbert közölte vele: az Aranykéz utcai robbantás ugyancsak életfogytiglanra ítélt elkövetője, Jozef Rohác elárulta neki, hogy nem Portik volt a felbujtó. Magyar és Rohác együtt ülnek Szegeden, de az ügyeiket ismerők szerint nem valószínű, hogy a hallgatag, fegyelmezett Rohác fecsegne, pláne úgy, hogy azóta is tagadja érintettségét. Amennyiben kiderülne, hogy Portik mégis ártatlan az Aranykéz utcai történetben, az szabadságvesztése mértékét érdemben nem befolyásolja, mivel ugyancsak megbízóként Prisztás József meggyilkolása miatt jogerősen tizenöt évet kapott. Információink szerint a táblabíróság iratbeszerzése érdemi vizsgálatra utal, így elképzelhető, hogy a bíróság még októberben döntést hoz a perújítás ügyében.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom