Krónika

Autómentesen

ingyenszerviz és filmsztárok várták a kerékpárosokat a Fény utcai piacnál

Láng Zsolt, Budapest II. kerületének polgármestere (jobbra) és Till Attila, a Tiszta szívvel című, Oscar-díjra jelölt film rendezője várta tegnap a Fény utcai piacnál a kerékpárral érkezőket az autómentes napon.

automentes
(Fotó: Varga Imre)

A bringások ingyen szervizelhették járműveiket a Csap testvérek jóvoltából, akik a filmben szereplő szerelőket alakították, akárcsak a Mozgássérült Emberek Rehabilitációs Központja (MEREK) munkatársai. Láng Zsolt az eseményen elmondta, hogy az Európai Mobilitási Hét programjaihoz és az autómentes napra idén a MEREK-kel és a Magyar Autóklubbal közösen olyan programokat szerveztek a kerületben, amelyek közösségi élményt nyújtanak, ezzel is szeretnék népszerűsíteni az autómentes közlekedést Budán, hogy amikor csak lehet, sokan válasszanak gépkocsi helyett más közlekedési megoldást. Egy sikeres pályázatnak köszönhetően a kerületben hamarosan új kerékpárutak épülnek.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom