Krónika

Árokba hajtott egy busz az M3-ason

Legalább huszonöt sérültről tudni

Árokba hajtott egy menetrend szerint közlekedő autóbusz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Hatvan közelében, fél négy előtt nem sokkal sokan megsérültek - közölte honlapján a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság. 

buszbales
Egy tűzoltó egy árokba borult menetrend szerinti autóbusznál az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán, Hatvan közelében - MTI Fotó: Mihádák Zoltán

Két súlyos sérültje van a hétfőn délután az M3-as autópályán Hatvan közelében történt buszbalesetnek, egyiküket mentőhelikopterrel vitték kórházba - tudatta a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője hétfőn este.
Soltész Bálint közlése szerint legalább huszonöten megsérültek, amikor árokba hajtott egy menetrend szerint közlekedő busz az M3-as autópálya Budapest felé vezető oldalán Hatvan közelében hétfőn délután. Az utasok közül ketten súlyos sérülést szenvedtek, őket kórházba szállították, a többi könnyű sérültet a helyszínen látták el a mentők. Azt is elmondta, hogy a buszon összesen 30-an voltak, és a busz vezetője nem sérült meg.
Az 55-ös kilométerszelvényben történt balesetnél a rendőrök félpályás útlezárás mellett még az esti órákban is helyszínelnek, ezért óvatosságra intenek az érintett útszakaszon.