Krónika

Adományból játék is jut a kicsiknek

Gyermekek állnak a szeretetszolgálat fókuszában

A játékkollekció, ami gondolkodni tanít – ez a szlogenje annak a kampánynak, amelyet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a Játéksziget gyerekbolttal együtt kezdeményezett azért, hogy felhívja a vásárló szülők és a kicsik figyelmét arra, hogy Magyarországon sok gyermek él, aki nem jut elegendő ételhez, ruhákhoz – és ami a programjukban hangsúlyos –, játékhoz sem.

Az akció keretében az ország nyolc Játéksziget üzletében helyeztek el Basico Játékkollekció nevű kis csomagokat. Az első látásra újszerű, trendi játékok, közelebbről egyszerű alkatrészekből megalkotott termékek. A tudatformálás mellett fontos cél, hogy pénzt gyűjtsenek a rászoruló gyereknek, hogy őket egy-egy valódi ajándékkal is meglephessék.

A többhetes program részeként számos fórumon kezdeményeznek beszélgetést, ebben Németh Erika, az elismert gyermekpszichológus, valamint Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökének segítségére is számíthatnak.

A március és május között folyó akció a gyereknapon zárul, ahol az addig begyűjtött használt ajándékokat a Családok Átmeneti Otthonában élő apróságokhoz juttatják el – számolt be lapunknak Farkas Vilmos, az ötlet egyik megálmodója és egyben az akció vezetője. A jótékonykodni vágyók az Adomanyozz.hu-n tudnak pénzzel segíteni a kicsiken. Az új kezdeményezésről bővebb információk olvashatóak a www.basico.hu-n.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom