Krónika

Adakozási akció jégverés után

Sietni kell a sérült házak javításával Szabolcsban

Legalább további két hétig gyűjt adományokat a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a keddi, főleg Szabolcs-Szatmár-Bereg megyét sújtó jégverés károsultjainak – közölte tegnap a szervezet ügyvezető alelnöke az M1 tévécsatornán.

Győri-Dani Lajos elmondta, hogy eddig nagyjából egymillió forintot kaptak a vihar és jégeső okozta károk enyhítésére, az ítéletidő miatt tizenhárom szatmári településen csaknem ezer épület rongálódott meg. A kialakult helyzetet tetézi, hogy az érintett terület hazánk egyik legszegényebb régiója, ahol az emberek jelentős részének nincs biztosítása. A házak visszafedésével sietni is kell, mert bár a katasztrófavédők letakarták azokat fóliával, ez legfeljebb néhány hétig tartó átmeneti megoldás lehet csak.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom