Krónika

A gyártó is megerősítette: Ellenőrzik a 3-as metró szerelvényeit

A Metrovagonmas 25 szakembert küldött Budapestre, akik felügyelni fogják a vizsgálatokat és a teszteket

A Metrovagonmas megerősítette a 3-as metróvonalon futó felújított szerelvények üzemeltetés alatti ellenőrzését - közölte a társaság hétfőn.

Az orosz metrógyártó 25 szakembert küldött Budapestre, akiknek nagy tapasztalatuk van a modern szériájú vonatok üzemeltetése terén, egyebek között a moszkvai metróban is. Budapesten folyamatosan felügyelni fogják a szerelvények ellenőrzését, illetve a különböző rendszerek működését is, ide értve a fékeket, a meghajtó rendszert és kiemelt figyelmet fordítanak az új ajtónyitó rendszerre.

A Metrovagonmas szakemberei a BKV-val közösen éjszakai bejáratási teszteket is végeznek, amelyek során a vonatokat különböző üzemmódokban tesztelik.

Jelenleg a budapesti metrónál 11 felújított szerelvény van, amelyből hat darab rendelkezik üzembe helyezési engedéllyel.

Korábban a felújított metrószerelvényekkel több probléma is adódott, már az üzembe állítás utáni első napokon ki kellett őket vonni ideiglenesen a forgalomból, majd júniusban a BKV több százmillió eurós kötbérigényt jelentett be az orosz gyártó felé, és közlekedéshatósági vizsgálatok idejére az összes felújított szerelvényt kivonta a forgalomból.