Krónika

A Budapest Motor Show-n debütált a Harley épített versenygépe

Tömegeket vonzott az idei Autó Motor és Tuning Show

Csillogó vasak, gyönyörű lányok, több ezer érdeklődő – nagy sikerrel zajlott le a hétvégén a szakma és a motoros közösség idei első nagy összejövetele, a Budapest Motor Show. A kiállítás fókuszában egy igazi különlegesség, a nemzetközi Battle of the Kings versenyre épített Custom Iron 883, egy minden ízében sportos, vagány gép állt, amely a kiállításon debütált élőben először.

harley
A hétvégén rendezett Autó Motor és Tuning Show, verseny és programsorozat rengeteg látogatót vonzott. A Harley-Davidson standnál a 2016-os modellek között kiemelt szerephez jutott a márka egyik újdonsága, a Softail Slim S, az új S széria oszlopos tagja, a népszerű Breakout modell és a minden luxust magában hordozó csúcsmodell, a CVO Street Glide.

A rendezvény sajtótájékoztatóján a H-D Budapest által, a nemzetközi versenyre épített Iron 883 került a reflektorfénybe. Az újságírók figyelmének kereszttüzébe állított Custom Bike-ról Rapkay Zoltán szervizvezető beszélt: „A lakk fekete fényezés, az egyedi, hangsúlyos fej- és faridom, és custom kipufogó együttese adja meg a motor dögös, vagány jellegét. Az inspirációt egy igazi klasszikus, a Willie G. Davidson által, a 70-es években épített Sportster XLCR adta, amely abban az időben nemcsak csúcsmodell volt, de egyben a dinamikus, sportos motor megtestesítője is. Az inspiráció másik forrását, egy másik klasszikus, a Mad Max film adta. Ennek eredőjeként a régi modellt 21. századi köntösbe öltöztetve, a legmodernebb technikával és teljesítménnyel ellátva született meg a végeredmény.”

A magyar vas másik 12 épített géppel egyetemben jelenleg is a „Királyok csatájában” harcol. A verseny április 18-ig tart, amikor is a leadott szavazatok alapján dől majd el, hogy ki lesz a győztes, a ’Custom King’. A magyar motorra ITT lehet szavazni.

A széles modell-palettát felvonultató kiállításon a gyári modellek mellett a H-D Budapest által extrázott, egyedileg átalakított motorokkal is találkozhattak az érdeklődők. A gyári H-D alkatrészek felhasználásával módosított gépek híven tükrözték a funkció, a teljesítmény és a dizájn elemek mentén születő custom erőt, ami egyben a márka védjegye is, hiszen az egyedi Harley-Davidson motorkerékpár, maga az önmegvalósítás.