pr cikk

A valaha volt legtöbb végzős a Sion Keresztény Missziós Központban

A valaha volt legtöbb végzős a Sion Keresztény Missziós Központban

Az ünnepség a Daegu Stadionban került megrendezésre 2022. november 20-án délben. Több mint 500 korábbi és jelenlegi lelkész végzte el a kurzust. A helyi önkormányzatokkal közös hálózat működött együtt a biztonságra való felkészülésben. A rendezvény szervezésekor az első, második és harmadik lefontosabb szempont egyaránt a biztonság volt. A helyi gazdaság újjáélesztéséhez is hozzájárult az, hogy a teljes fogyasztás, illetve a szállítás és a szállás is a régión belül került megszervezésre.

A Sion Keresztény Missziós Központban 100 000-en végeztek idén, mondta a ZKMK vezetője, Tan Young Jin, ami a valaha volt legnagyobb számú végzős egyetlen keresztény oktatási intézményben.

A Sion Keresztény Missziós Központ, a Shincheonji Jézus Egyháza bibliaoktatási intézménye 20-án tartotta a Sion Keresztény Missziós Központ 113. osztályának záróünnepségét a Daegu Stadionban. Ezen a napon összesen 106 186-an végeztek, ezzel a világ legnagyobb teológiaoktatási intézményévé vált a központ.

Biztonsági okokból a koreai záróünnepségen részt vevő személyek száma 80 000 főre lett korlátozva. Összesen mintegy 300 000 ember vett részt (online vagy offline) a záróünnepségen, illetve a YouTube élő közvetítésében, kilenc nyelven.

A záróünnepséget a biztonsági kérdéseket szem előtt tartva alaposan előkészítették, az utóbbi időben erre különösen nagy hangsúlyt fektettek. Shincheonji Jézus Egyháza szerint: „Az esemény előkészítése kapcsán a biztonság az első, a második és a harmadik legfontosabb szempont." Hozzátették: „Hálózatot hoztunk létre az együttműködéshez a helyi önkormányzatokkal a fertőtlenítés, a biztonság, a forgalom és a rend folyamatos ellenőrzésére, és egy külön ellenőrzési pontot működtettünk az esemény ellenőrzésére a rendőrséggel, a tűzoltósággal, a daegui és a suseongi hivatal biztonsági tisztviselőivel közösen."

Emellett „maga az egyház összesen 14 000 biztonsági alkalmazottat különített el a rend fenntartására a helyszínen belül és kívül, és a túlzsúfoltság megelőzése érdekében négy órán keresztül tartott a résztvevők be-, illetve kiengedése a rendezvény helyszínéről" – áll az egyház közleményében. „Mintegy 180 egészségügyi dolgozó és négy mentőautó is készenlétben állt baleset esetére. A biztonsági személyzet minden tagja számára elsősegély- és kimenekítési képzést tartottak, és minden végzős elvégezte az elsősegélyképzést is. Hangsúlyozzuk, hogy ez a záróünnepség különösen biztonságorientált volt" – magyarázták.

Az esemény első része a megnyitóünnepség, a második rész a záróünnepség volt. Az első rész dicsőítéssel kezdődődött, majd gratuláló beszédek, gratuláló üzenetek, reprezentatív ima és Man-Hee Lee elnök megemlékező beszéde következett. A második részben gratuláló beszédet mondott Tan Young-jin, a Sion Keresztény Missziós Központ vezetője, majd az oklevél átadása, bojtfordítás, a díjátadó ünnepség, a végzősök beszéde, végül egy különleges előadás következett.

A 113-as számú végzős osztályból összesen 522 lelkipásztor, köztük 37 koreai és 485 külföldi végezte el a kurzust, melyen a lelkipásztorok aránya jelentősen magasabb volt a korábbi évekhez képest. Ennek a hátterében a Covid–19 miatti online tanulás kialakítása is állhatott. Mivel olyan környezet jött létre, ahol a hallgatók mások tudta nélkül vehettek részt az órákon, a lelkészek és a szemináriumok száma is gyorsan nőtt. A végzősök két képviselője, akik ezen a napon tartották köszönőbeszédüket, szintén lelkészek.

A lelkészek száma növekedésének hátterében az áll, hogy a Covid–19-világjárvány idején azok a lelkipásztorok, akik csatlakoztak a bevezető, középfokú tanfolyamhoz, illetve a Jelenések könyvét tárgyaló (haladó) tanfolyamhoz, észrevétlenül vehettek részt az online oktatásban.

Heo Jung-wook, aki a koreai végzős osztály képviseletében osztotta meg bizonyságtételét a záróünnepségen, már egy évtizede lelkipásztorként dolgozik. Húsz évnyi szolgálata után a következőket mondta el: „A papi szemináriumban csak hagyományos teológiát tanultam, de a Jelenések könyvéről nem sokat tudtam. A bonyolultabb magyarázatok helyett csak egyszerű szavakkal tanítottam a hívőket. Bánom, hogy bűnös voltam, aki hozzáadtam és elvettem a Jelenésekből" – mondta. „Lemondtam minden vagyonomról, és az igazság felé fordultam. Igazi teológiát tanultam, amely a mennybe vezet, nem pedig az emberi tanításokat. Hálát adok Istennek, hogy lehetőséget adott nekem az igaz életre" – mondta.

D. Jackson, a külföldi végzősök szónoka egy indiai lelkész, aki a szemináriumának nevét Hepto Sion Keresztény Missziós Központra változtatta, miután tavaly októberben online bibliaórákat hallgatott a Shincheonji egyház szervezésében és aláírta az együttműködési nyilatkozatot. Jelenleg a gyülekezetének 294 tagja, köztük két, a gyülekezetet vezető lelkipásztor is elvégezte a Sion Keresztény Missziós Központ teljes tanfolyamát, és a 113. osztály végzősei között szerepelnek.

Eközben Shincheonji Jézus Egyháza a helyi gazdaság újjáélesztéséhez való hozzájárulásra és a helyi lakosokkal való együttműködésre összpontosított azzal, hogy a Covid–19-járvány óta az első nagyszabású személyes rendezvényt tartotta Daeguban. Minden lehetséges fogyasztási cikket, illetve a szállítást, a szállást és az étkezést a 100 000 ember számára mind a régión belül szervezték, így is segítve a helyi lakosokat.

Ezen kívül az Itaewon-katasztrófa után nem volt egyértelmű, hogy meg lehet-e tartani a rendezvényt, azonban ahelyett, hogy lemondtak volna a helyi vállalkozásokkal való együttműködés előnyös lehetőségéről, úgy döntöttek, hogy a lehető legbiztonságosabban szervezik meg a rendezvényt. A biztonsági intézkedések a nagyobb hazai és külföldi rendezvényeknél megszokott módon történtek.

Daegu Stadion