Krónika

Egy német vállalkozó vezette a lezuhant szellemgépet

A gép Lettország előtt zuhant a tengerbe, utasait még nem találták meg.

A 72 éves Peter Griesemann német vállalkozó vezette azt a magánrepülőgépet, amely furcsa körülmények között zuhant a Balti-tengerbe Lettország partjainál vasárnap. A család barátai az Express című német lapnak megerősítették, hogy a gépen utazott Griesemann 68 éves felesége, Juliane, lányuk, Lisa (26) és az ő 27 éves barátja is.

Peter Griesemannt szenvedélyes pilótának tartották, ő volt a kis magánjáratokra specializálódott Quick Air légitársaság tulajdonosa, egy nonprofit építési vállalkozás vezetője, valamint a kölni karnevál tiszteletbeli elnöke is.

Mint korábban megírtuk, nem sokkal felszállás után nyomásproblémák léptek fel a gép utasterében, majd Lengyelország partjainál megszakadt a kapcsolat az irányítótoronnyal. A Cessnát előbb a spanyol, majd a francia légierő kísérte, és a német légierő vadászgépei is befogták, de nem láttak senkit a pilótafülkében. Később a dán légierő is közölte, hogy a gép befogása után ők sem tudtak azonosítani senkit a gépen.

Németország után a szellemgép észak felé vette az irányt, a Balti-tenger felett, nem messze Lettország partjaitól csökkenni kezdett a magassága, majd eltűnt a radarról. A gép Lettország előtt zuhant a tengerbe, a családtagokat még nem találták meg.