Krónika

Újabb #Metoo-botrány kerekedhet egy magyar híresség körül

Már sok ezren megnézték és villámgyorsan terjed a neten az a felvétel, ami állítólag Havas Henrikről és egyik tanítványáról készült - írja a Bors.

Újabb #Metoo-botrány kerekedhet egy magyar híresség körül
Újabb botrány van készülőben Havas Henrik körül
Fotó: life.hu

Úgy tudni, hogy maga a tanítvány készítette és hozta nyilvánosságra, mert meglehetősen kényelmetlenül érezte magát a lényegében kényszerű szituációban. Ami ha jól értjük, egyfajta sajátos helyzetgyakorlatnak indult a tanár és tanítvány szerepében. A végkimenetel azonban csak egy lehetett, írja a lap, amely arra is emlékeztet, hogy hasonló történetek miatt ítélték az Amerikai Egyesült Államokban 23 év börtönre a híres hollywoodi filmproducert, Harvey Weinstent, akit utólag jelentett fel több tucat nő.

Azt állították, hogy irányító helyzetével, pozíciójával visszaélve hozott létre olyan szituációt, amit aztán nem mertek visszautasítani. Utólag az amerikai bíróság több esetben erőszaknak minősítette a történteket. Az amerikai producer azzal védekezett, hogy ő a korábbi évtizedekben így szocializálódott.

Nem tudni még, hogy Havas Henrik ellen érkezett-e ebben az ügyben büntetőjogi feljelentés, s hogy léteznek-e a kikerült felvételnek további részletei, esetleg vannak-e más tanítványok, akik rendelkeznek hasonló felvételekkel, írja a Bors, ahol elérhető a felvétel is, ide kattintva.

„Fogalmam nincs, mi ez az egész, nem is érdekel, nem is fogom meghallgatni, és egyáltalán nem foglalkozom ezzel az egésszel” - nyilatkozta az ügy kapcsán Havas Henrik a Blikknek.

Kapcsolódó írásaink