Krónika

Megint elítélték drogos vezetés miatt a zuglói kokainos gázolót

Egy év két hónap letöltendő

Ismét elítélték bódult állapotban elkövetett járművezetés és kábítószer birtoklása miatt azt a nőt, aki kokain befolyása alatt még 2016-ban gázolt halálra Zuglóban egy 85 éves férfit – derül ki a Fővárosi Főügyészség közleményéből.

A 2016-os eset ügyében 2019 decemberében jogerősen öt és fél év szabadságvesztésre ítélte a nőt a Fővárosi Törvényszék. A tényállás szerint a nő fékezés, lassítás és segítségnyújtás nélkül továbbhajtott, miután elgázolta az idős férfit. Tavaly szep­temberben, mikor már folyt ellene a bűntetőeljárás, ismét kábítószeres vezetésen érte a rendőrség a XIV. kerületben, a Pillangó utcában, ez ügyben született most ítélet. A 29 éves vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét, és lemondott a tárgyaláshoz fűződő jogáról. Ezért őt a bíróság – az ügyészség indítványa alapján – egy év két hónap fogházbüntetésre ítélte, és véglegesen eltiltotta a járművezetéstől. Az ítélet nem jogerős, mivel azt az ügyész tudomásul vette, de a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom