Krónika

Terroristának adta ki magát egy fiatal

Rossz vicc

Felelősségre vont a Fővárosi Ügyészség és a Terrorelhárítási Központ (TEK) egy fiatalkorút, aki viccből úgy tett az interneten, mintha merényletre készülő terrorista lenne.

A fiatal – önmagát az Iszlám Államhoz kötve – egy népszerű közösségi oldalon helyezett kilátásba angol, illetve arab nyelven merényleteket Németországban, Magyarországon és Japánban. A budapesti támadás időpontjának pünkösdhétfőt jelölte meg. A TEK múlt hét szombatra megállapította, hogy a fenyegetés nem volt valós, a kihallgatott gyanúsított beismerte a cselekményt. A Fővárosi Főügyészség hangsúlyozza, mivel az állami szerveknek minden terrorfenyegetést komolyan kell venniük, akkor is bűncselekmény valósul meg, ha valaki csak színlelte.

Kapcsolódó írásaink

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom