Krónika

Áprilisban ítéletet hirdetnek

Dózsa György úti baleset: indulatosan vitázott a szakértővel M. Richárd

Szakértők ismételt meghallgatásával folytatódott tegnap M. Richárd büntetőügye. Azzal vádolják, hogy 2017 májusában jogosítvány nélkül, 125–130 kilométer per órás sebességgel hajtva Budapesten Mercedesével,  a Dózsa György út és a Kassák Lajos utca kereszteződésénél összeütközött egy kis ívben balra kanyarodó Citroennel. A balesetben a Citroen két utasa életét vesztette, a sofőr, N. József – az ügy harmadrendű vádlottja – és több járókelő is megsérült.

Áprilisban ítéletet hirdetnek
A férfi azt állítja, ütközés előtt gyorsított és elrántotta a kormányt
Fotó: MH/Hegedüs Róbert

Az korábban kiderült, M. Richárd telefonjával videózta magát a balesetkor, ezt a felvételt be is mutatták a bíróságon. A férfi Császár Gergely műszaki szakértő szerint a kezében tartotta a mobiltelefont. A vádlott ezt cáfolja, szerinte az a pohártartóban volt és szelfivideót készített. Az egyik védő azzal is előállt, torzulhatott a felvétel, mivel azt egy Iphone 6-ossal készítette védencük, de az ügyészség már egy Iphone 10-esről mentette le. Hogy a pohártartós verziót igazolja, M. Richárd készített egy videót, amiben egy parkoló autóban ül és a pohártartóban lévő telefonnal videózza magát. A szakértő szerint viszont ez a videó, mivel nagyobb a látószöge, éppen azt igazolja, hogy a balesetkor készített felvétel kézből készült. Szintén a szakértő szerint a felvétel alapján M. Richárd fékezett az ütközés előtti pillanatban, és hallatszik egy fékcsikorgás is. „Hogy állapítja meg hogy ez az én fékezésem? Senki más nem fékezett körülöttem?” – vetette oda indulatosan M. Richárd, aki állítja, a gázra lépett és elrántotta kormányt. A védelem új fotó- és videotechnikai, opti­kai láthatósági szakértőket szeretett volna, továbbá kérték, vizsgálják meg azt is, milyen M. Richárd „börtönelviselési képessége”, illetve alkalmas-e autó vezetésére. Korábban az ügyészség végleges vezetéstől való eltiltást indítványozott. Varga Bea bíró az indítványokat a pályaalkalmasság kivételével elutasította. Közölte, az ügyben április 27-én ítéletet hoznak. A vádlott bűnügyi felügyeletben van, nem hagyhatja el Budapestet, illetve Pest megyét, ezt most egy év elteltével felülvizsgálják.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom