Krónika

Legalább ötven állat pusztult el a krefeldi állatkerti tűzben

Megkezdődött a helyreállítás

Az eddig nyilvánosságra hozott harmincnál jóval több, legalább ötven állat pusztult el a krefeldi állatkert majomházát elpusztító újévi tűzben.

Köztük van nyolc emberszabású majom, emellett arany oroszlánmajmocskák, ezüst selyemmajmok, repülőkutyák és különböző trópusi madarak. Két csimpánz élte túl a megsemmisítő tüzet, mindketten a gyógyulás útjára léptek. Az égési törmelék, az üvegmaradványok és a megégett növények eltávolítása után a tetőszerkezet acél maradványait le kell bontani, a munkálatok hétfőn kezdődtek, és a zaj miatt valószínűleg el kell költöztetni a közelben lakó óriáskengurukat. A tűzvész okozása miatt három nő ellen indult vizsgálat, az önként jelentkező nők kínai kívánságlámpásokat eregettek szilveszterkor, és vélhetőleg azoktól kapott lángra a majomház.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom