Krónika

Helikopterrel szállították a havat egy francia síterepre, hogy ne kelljen bezárniuk

Nem kegyes az időjárás a síelőkhöz, olyannyira nem, hogy a francia Luchon-Superbagneres síterepre, a Pireneusokba már helikopterekkel szállították a havat a füves lejtőkre

.

Helikopterrel szállították a havat egy francia síterepre, hogy ne kelljen bezárniuk
Fotó: Forrás: AFP/Anne-Christine Poujoulat

Itt napok óta 10 Celsius-fok fölötti hőmérsékleteket mérnek, így a hó szinte teljesen elolvadt. A BBC híradása szerint ötven tonna havat hozattak a magasabban fekvő hegyekről az alacsonyabban fekvő, leginkább kezdők és gyerekek által használt pályákra, hogy a síparadicsomnak ne kelljen bezárnia a kapuit. Mindezért a helyi önkormányzat mintegy ötezer eurót (több mint másfél millió forint) fizetett. Az akciót környezetvédelmi csoportok kritizálták, ugyanakkor a helyi városvezető szerint megérte a befektetés, mivel így több mint nyolcvan ember munkahelyét (például liftkezelők, síoktatók) tudták megőrizni. Vasárnap egyébként Franciaországban melegrekordot regisztráltak, az ország délnyugati részén, Oloron városában 28,3 fokot mértek. A korábbi napi rekord 27,8 fok volt, ezt 1994. február 16-án regisztrálták.

A magyarhirlap.hu weboldal sütiket (cookie) és különböző kódokat használ a megfelelő működés, elemzések készítése, a felhasználói élmény fokozása valamint az Ön számára releváns, személyre szabott ajánlatok összeállítása érdekében. Ezek használatát az Elfogadom gomb megnyomásával jóváhagyja. Bővebb információt az Adatkezelési Tájékoztatónkban talál.

Elfogadom